NÉZZÜNK A LEGFONTOSABB ÚJDONSÁGOKAT!

A legfontosabb változások a 2022-es évben alkalmazandó adószabályokból:

Munkát terhelő adók csökkentése

Megszűnik a 1,5%-os szakképzési hozzájárulás, a Szocho adó 15,5%-ról 13%-ra, azaz 2,5 százalékponttal csökken, így 2022. január 1-től újabb 4 százalékponttal csökken a munka közterhe.

EKHO, KIVA

2022. január 1-től csökken a kifizető által teljesítendő egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, az Ekho mértéke is az addigi 15,5%-ról 13%-ra. Mérséklődik a kisvállalati adó is 11%-ról 10%-ra.

Gyermekes szülők adóvisszatérítése

Minden gyermekes szülő, aki családi kedvezményre jogosult, 2022. február 15-ig adóvisszatérítést kap a 2021-ben megszerzett jövedelméből levont személyi jövedelemadó, Ekho, illetve KATA után.

25 éven aluliak adókedvezménye

2022-től életbe lép a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó kedvezménye. Meghatározott feltételek fennállása esetén a 25 év alatti munkavállaló havi jövedelme után nem kell személyi jövedelemadót fizetni.

ÁTALÁNYADÓZÁS

Jelentősen átalakul az átalányadózás is 2022-től és az egyéni vállalkozó számára kedvezőbb adózási formaként élhet tovább. 2022. január 1-jét követően adóelőleget csak az éves minimálbér felét elérve kell majd megállapítani és az átalányadózás választásának küszöbértékét is módosítják 2022-től, az eddigi 15 millió Ft-ról, az éves minimálbér 10-szeresére (a 2022 januárjától érvényes éves minimálbérrel számolva 24 millió forint).

Kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem

A kriptovalutákból származó jövedelmeket innentől külön adózó jövedelemként kell kezelni, amely a tőkejövedelmekhez hasonlóan 15 %-os SZJA adómérték alá esik. Az új rendelkezések 2022. január 1-jén lépnek hatályba, de a kedvező szabályokat már 2021-re is lehet alkalmazni.

Távmunka költségtérítése

Törvénybe iktatják a távmunkával kapcsolatos SZJA szabályokat is. Igazolás nélkül, költségként elszámolható a távmunkavégzéssel összefüggésben költségtérítés címén fizetett összegből a felek által előzetesen meghatározott, de legfeljebb havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 10 %-nak megfelelő összeg.

És mindez csupán a változások egy része! A felsoroltak csupán apró elemei az elfogadott adócsomagnak, azonban az összes részletet garantáltan megtudhatja díjmentesen hozzáférhető videóösszefoglalónkból.

KÉREM A VIDEÓT
Insert alt

Két számot szeretnénk megosztani Önnel:

100 – Legalább ennyi paragrafus biztosan változik évről-évre a hatályos adótörvényekben.

19 000 – Ennyien nézik meg minden évben az adóváltozásokról szóló, díjmentesen elérhető videóinkat és előadásainkat.

Miért hagyná ki éppen Ön ezt a lehetőséget?

Szakértői közreműködéssel, egyetlen 20 perces videóban végigvezetjük mindenen, amit csak tudni érdemes egy cégvezetőnek a 2022-es ADÓ/TB változásokról. Megéri regisztrálnia, hiszen ráadásként részletes ADÓ/TB különszámunkat is letöltheti, amit továbbküldhet könyvelőjének is!

KÉREM A VIDEÓT

20

PERCBEN

19 000

MEGTEKINTÉS

100

VÁLTOZÁS

1

VIDEO

SZAKÉRTŐI HÁTTÉR

the description

Szilágyi Anita

közgazdász, mérlegképes könyvelő, a Vállalkozás Okosan egyik alapítója

  LETÖLTÉS

  Regisztráljon most és azonnal elküldjük Önnek videóösszefoglalónk, valamint különszámunk elérését.


  Szeretnénk, ha levelünk mindenképp eljutna Önhöz, így javasoljuk, ellenőrizze megadott e-mail fiókja spam és promóciók mappáját is, és adja hozzá a küldő e-mail címet címjegyzékéhez.

  RÓLUNK MONDTÁK

  KÜLDJE TOVÁBB!

  Érdekes lehet másnak is díjmentes szakmai összefoglalónk? Ossza meg a lehetőséget ismerőseivel!